Red een Kind redeenkind3 (3K)
Zondags is er wel eens een collecte voor Red een Kind, maar waar gaat die collecte heen?
We sponsoren met onze kerk 2 kinderen in India, S.Regina en Rusthambhai Bharkubhai. Ik (Alinda ten Hove) ben op het moment de contactpersoon van onze gemeente. En ik wil jullie nu wat vertellen over de kinderen die we sponsoren.


S. Regina

Ze is geboren op 16-07-04 en woont in India. Op 8 november van hetzelfde jaar is ze in het tehuis gekomen.
Ze houdt van rennen, schommelen en balspelletjes. Ze houdt er ook van om naar planten en dieren te kijken. Ze vindt het ook leuk om met andere kinderen van haar leeftijd om te gaan. Ze kan slecht horen, en daarom heeft ze in september 2006 gehoorapparaten gekregen. Ze krijgt nu ook logopedie. Voor de rest gaat het goed met haar, ze ontwikkelt zich normaal.
S. Regina woont in het Bethel Baby Rescue Home, in het Indiase deelgebied Tamil Nadu, dat is dus helemaal onder in India. In het tehuis wonen 9 jongens, en 73 meisjes. De mensen hebben namelijk liever jongens dan meisjes, omdat je voor meisjes een bruidsschat moet betalen, en jongens hard kunnen werken. Meisjes worden daarom nog wel eens te vondeling gelegd, en die kinderen komen dan hier terecht. In 2006 zijn er in totaal 87 kleine kinderen opgevangen in het tehuis
redeenkind3 (3K)


Rusthambhai Bharkubhai

Hij is geboren op 7 april 1992, hij is sinds 23 november 2000 in het tehuis. Het gaat goed met hem.
Hij gaat elke dag om half 11 naar school en komt om half 6 weer terug. Hij eet om 10 uur ′s ochtends en 7 uur ′s avonds. Alle scholen beginnen namelijk om 11 uur. Om 3 uur is het tijd voor thee met wat erbij. Dit is zijn normale rooster, maar in April begint de school om half 8, en eindigt het om half 12. Dit rooster vindt hij veel fijner, want je hoeft dan maar een halve dag naar school.
Rusthambhai Bharkubhai wordt opgevangen door de SISU. (Society for Integrated Social Upliftment) Sisu betekent in het Hindi, kind. Hij woont ook in het deelgebied Tamil Nadu.
redeenkind3 (3K)