Pindasoep

 

Ingrediënten

 

Bereiden

Knoflook pellen en snipperen. In een soeppan de olie verhitten. Groentemix en knoflook ca. 3 min. fruiten.
Bouillontabletten, kipblokjes en 1¼ liter water toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 min. laten koken.
Pindakaas en ketjap aan de soep toevoegen en ca. 2 min. mee verwarmen. Soep serveren met kroepoek. Lekker met sambal.

 


Kip in de hoed

 

Ingrediënten

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken.
Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en crème fraîche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen.
Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede.
Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen.
Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken.
Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart één richel onder midden van oven in ca. 30 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

 


 

Hartige Worteltaart

 

Ingrediënten

Springvorm 20 cm (voor grotere springvorm hoeveelheden verdubbelen).

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Schrap of schil de winterwortels en rasp ze grof.
Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de geraspte wortel al omscheppend 5 à 7 minuten. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
Bekleed bodem en wanden van een springvorm met de ontdooide plakjes deeg. Verdeel de wortel over de bodem.
Klop de eieren los met de Finesse voor Koken. Ris de tijmblaadjes van de takjes, knip de bieslook klein en meng de kruiden met de geraspte kaas door het room-eimengsel.
Schenk het mengsel over de wortel en bak de taart in ongeveer een half uur gaar.